Cupra FL - Zamówienie
-
- Forek
- Cupra: Formentor
- Silnik: FL VZ 2.0 TSI 333
- skrzynia: DSG-7
Re: Cupra FL - Zamówienie
Tydzień temu odebrałem swojego ale 2.0 tsi, zamawiałem końcem stycznia więc przyszedł szybciej niż pierwotnie salon obstawiał ale gość w salonie w dniu odbioru mi mówił, ze znowu czas oczekiwania się wydłuża i widzą, że zwłaszcza jest problem z silnikami 1,5 bo widzą, że trzeba czekać 5/6 miesięcy.
- Endrju
- VIP
- Silnik: FL 1.5 eTSI mHEV 150
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 104 times
Jest jeszcze jedna opcja, ja musiałem sprzedać poprzednie auto i miałem ugadane że jak przyjdzie moje a nie sprzedam poprzedniego to przytrzymają mi auto u siebie na placu.
-
- Formenciarz VZ5 BAT
- Silnik: 2.0 TSI VZ 310
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 108 times
Elastyczność salonów jest różna. I zapewne zależy też od wyrobienia planów sprzedażowych. To co jednym nie do załatwienia (Motorpol Wrocław), w drugim załatwiłem na dwa telefony (Lubin). Na przełomie roku nie doczekałem się nawet na jakąkolwiek indywidualną ofertę, poza deklaracją cennik -8%.
Kamerę przód/tył założyli mi w cenie auta. Tylko im wysłałem rzeczy.
Forek dość szybko się nagrzewa, porównywalnie z moim poprzednim autem z nagrzewnicą elektryczną. To mnie Charls wyprowadziłeś z błędu, bo byłem przekonany po prędkości nagrzewa, że też jest. Niezależnie od tego są dwa dobre patenty na zamarzniętą szybę zimą. Po pierwsze pudełko do wyciągania wilgoci (takie domowe , co w Rossmanie jest za 15zl)- zapobiega zamarzaniu od środka. Niby klima też wyciąga wilgoć, ale to pudełko i tak robi robotę. Drugie, to ostatni kilometr -dwa wieczorem jazda z temperaturą na min i nawiew na szybę.
Kamerę przód/tył założyli mi w cenie auta. Tylko im wysłałem rzeczy.
Forek dość szybko się nagrzewa, porównywalnie z moim poprzednim autem z nagrzewnicą elektryczną. To mnie Charls wyprowadziłeś z błędu, bo byłem przekonany po prędkości nagrzewa, że też jest. Niezależnie od tego są dwa dobre patenty na zamarzniętą szybę zimą. Po pierwsze pudełko do wyciągania wilgoci (takie domowe , co w Rossmanie jest za 15zl)- zapobiega zamarzaniu od środka. Niby klima też wyciąga wilgoć, ale to pudełko i tak robi robotę. Drugie, to ostatni kilometr -dwa wieczorem jazda z temperaturą na min i nawiew na szybę.
- Charls
- Junior Admin
- Silnik: 1.5 TSI 175
- Has thanked: 495 times
- Been thanked: 408 times
Benzyniaki VAG nigdy nie miały grzałki PTC, kod wyposażenia 7E0 "Bez zasobnika ciepła/ogrzewania dodatkowego" ale zawsze możesz u siebie sprawdzić, musiałbyś mieć kod 7E6 "element grzejny elektrycznego dodatk. ogrzewania powietrzem". Ja mam 7E0alfiorz pisze: 12 kwie 2025, 11:04 To mnie Charls wyprowadziłeś z błędu, bo byłem przekonany po prędkości nagrzewa, że też jest