Prawdziwe końcówki wydechu zamiast atrap w 2.0 TSI 190 KM
Prawdziwe końcówki wydechu zamiast atrap w 2.0 TSI 190 KM
Witam,
jak ktos tez nie moze zniesc atrapy wydechu i zagietych koncowek w dol w 150 lub 190, to polecam zabieg na ktory ja sie zdecydowalem. Nie wycinalem tlumikow srodkowego czy nawet koncowego, dodane jedynie koncowki.
Koncowki customowe 4x76mm ze stali nierdzewnej. Na razie srebrne, ale jak mi sie znudza to to wroce i zrobia je na czarne lub miedziane.
Dyfuzor kupiony z Allegro za 350zl. Zabieg konsultowany z serwisem VW, wszystko dalej na gwarancji.
Polecam chlopakow z Yakato w Gdyni, cena atrakcyjna, zrobili mi to w jeden dzien.
https://www.facebook.com/Yakato.garage/?locale=pl_PL
jak ktos tez nie moze zniesc atrapy wydechu i zagietych koncowek w dol w 150 lub 190, to polecam zabieg na ktory ja sie zdecydowalem. Nie wycinalem tlumikow srodkowego czy nawet koncowego, dodane jedynie koncowki.
Koncowki customowe 4x76mm ze stali nierdzewnej. Na razie srebrne, ale jak mi sie znudza to to wroce i zrobia je na czarne lub miedziane.
Dyfuzor kupiony z Allegro za 350zl. Zabieg konsultowany z serwisem VW, wszystko dalej na gwarancji.
Polecam chlopakow z Yakato w Gdyni, cena atrakcyjna, zrobili mi to w jeden dzien.
https://www.facebook.com/Yakato.garage/?locale=pl_PL
Ostatnio zmieniony 25 lis 2023, 23:32 przez szejtan, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Likwidacja atrapy wydechu w 190
Około 2K (koncowki od nich, zawarte w tej cenie) + 350 dyfuzor (kupiony osobno)
Zabieg bardzo dobry, też o tym myślałem. Ciekawe z tą aprobata serwisu, bo Dynamica w Krk i Jaworniku oznajmiła, że ta ingerencja wiąże się z utratą gwarancji...
Wszystko zalezy przez kogo i w jakim zakresie jest to robione. Ja to zrobilem tam, gdzie mnie skierowali.
Warsztat rowniez sie kontaktowal przez zabiegiem z serwisem VW na co moga sobie pozwolic, aby gwarancja zostala zachowana.
Widocznie wszystko zalazy od serwisu.
Warsztat rowniez sie kontaktowal przez zabiegiem z serwisem VW na co moga sobie pozwolic, aby gwarancja zostala zachowana.
No dokładnie, szkoda ze dzisiaj te serwisy nie maja jednego stanowiska. Z drugiej strony bmw pozwala na customowy wydech z klapami od gpfa i gwaranacja zostaje.
Sam dyfuzor wystarczy czy sa jeszcze jakies elementy potrzebne do zmiany? Dźwięk się coś zmienił?
Sam dyfuzor wystarczy czy sa jeszcze jakies elementy potrzebne do zmiany? Dźwięk się coś zmienił?
Tylko dyfuzor. Wiem, ze warsztat dal innej firme dyfuzory (stary i nowy) na jakas czesc dnia w celu przelozenia czujnikow parkowania. Nie znam szczegolow operacji, wszystko dalej dziala wzorowo.
Dzwiek dalej taki sam.
Dzwiek dalej taki sam.
- Fermentor
- VIP
- Cupra: Formentor
- Silnik: 2.0 TSI 190
- skrzynia: DSG-7
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 16 times
Wygląda nieźle. Sam się nad tym zastanawiałem tylko k czasu brak... Na ile zostawiłeś im auto?szejtan pisze: 23 lis 2023, 15:09 Wszystko zalezy przez kogo i w jakim zakresie jest to robione. Ja to zrobilem tam, gdzie mnie skierowali.
___
2.0 190KM DSG 4Drive
2.0 190KM DSG 4Drive