Adaptacyjny Lane Assist - MY2024
Adaptacyjny Lane Assist - MY2024
Hej Wam,
czy ktoś aktywował już w swoim odrzutowcu roku modelowym 2024 adaptacyjny lane assist nie posiadając Travel Assist? (Czyli pakiet L, nie XL)
Chodzi dokładnie a tę opcję poniżej:
Select Module A5 (Driver Assistance) →
- Select Long Coding →
- Select Point Of Intervention → (it was originally shown as late, second option in the menu..makes sense, as the car was 'late' to react to lane divergence)
- Set To early_setting_over_menu.
Czy da się to zrobić za pomocą OBD11?
czy ktoś aktywował już w swoim odrzutowcu roku modelowym 2024 adaptacyjny lane assist nie posiadając Travel Assist? (Czyli pakiet L, nie XL)
Chodzi dokładnie a tę opcję poniżej:
Select Module A5 (Driver Assistance) →
- Select Long Coding →
- Select Point Of Intervention → (it was originally shown as late, second option in the menu..makes sense, as the car was 'late' to react to lane divergence)
- Set To early_setting_over_menu.
Czy da się to zrobić za pomocą OBD11?
- Charls
- Junior Admin
- Cupra: Formentor
- Silnik: 1.5 TSI 175
- skrzynia: DSG-7
- Has thanked: 583 times
- Been thanked: 504 times
Re: Adaptacyjny Lane Assist - MY2024
Jeśli piszesz o tym co na filmie to zrobilem u siebie ale jeszcze nie miałem okazji testować
Cześć,
Patrząc na ten film to jest możliwość włączenia tej opcji za pomocą OBD11
Patrząc na ten film to jest możliwość włączenia tej opcji za pomocą OBD11
Skoro jest możliwość włączenia aktywnego Lane Assist czy jak to zwał, to w takim razie można też uruchomić asystenta jazdy w korku i emergency assist, bo to składniki tego najwyższego pakietu asystentów?
1.5 TSI DSG
- rsmiech
- VIP
- Cupra: Formentor
- Silnik: 2.0 TSI VZ 310
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 122 times
a macie zainstalowany radar z przodu?
2022 VZ 420KM, 516Nm, by Gregor10, Eibach ProKit, Intercooler, TCM upgrade. 60000km Średnie spalanie11.6l/100km
Tak, przecież w standardzie jest ACC i awaryjne hamowanie. On nawet na ACC staje w miejscu i rusza, ale pod warunkiem, że postój jest krótki, kilka sekund. Jeśli dłużej stoisz np. na światłach, to musisz mu gaz wcisnąć, albo przycisk "Reset" od tempomatu. Przy asystencie jazdy w korku po prostu zawsze sam rusza jak auto przed nim ruszy, niezależnie od tego ile czasu trwał postój.
1.5 TSI DSG
- Dideq
- Formenciarz VZ
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 15 times
Nie ma nic w instrukcji że zawsze samo rusza. Nawet w pakiecie XL trzeba lekko dotknąć gaz po dłuższym postoju.
No akurat na forum skody o tym czytałem. To w takim razie czym się różni ten asystent jazdy w korku od tego co już mam, skoro teraz samochód też sam się zatrzymuje i rusza pod dodaniu gazu? W ogóle są mocne nieścisłości w nazewnictwie tych systemów między konfiguratorem, a tym co jest w instrukcji. Instrukcja nic nie mówi o asystencie jazdy w korku.Dideq pisze: 28 lut 2024, 14:55 Nie ma nic w instrukcji że zawsze samo rusza. Nawet w pakiecie XL trzeba lekko dotknąć gaz po dłuższym postoju.
1.5 TSI DSG
- Dideq
- Formenciarz VZ
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 15 times
Najnowsza instrukcja https://www.cupraofficial.pl/serwis/sam ... .formentor i strona 198-199Asus1986 pisze: 28 lut 2024, 15:03No akurat na forum skody o tym czytałem. To w takim razie czym się różni ten asystent jazdy w korku od tego co już mam, skoro teraz samochód też sam się zatrzymuje i rusza pod dodaniu gazu? W ogóle są mocne nieścisłości w nazewnictwie tych systemów między konfiguratorem, a tym co jest w instrukcji. Instrukcja nic nie mówi o asystencie jazdy w korku.Dideq pisze: 28 lut 2024, 14:55 Nie ma nic w instrukcji że zawsze samo rusza. Nawet w pakiecie XL trzeba lekko dotknąć gaz po dłuższym postoju.

Jest to jedna z funkcji Travel Assist. Tak ja to rozumiem ale proszę mnie poprawić jeśli się mylę.