Doposażenie w hak holowniczy

Awatar użytkownika
Charls
Junior Admin
Cupra: Formentor
Silnik: 1.5 TSI 175
skrzynia: DSG-7
Has thanked: 578 times
Been thanked: 503 times

Re: Doposażenie w hak holowniczy

Post autor: Charls »

kupra pisze: 17 cze 2025, 22:34 A ja z kolei proszę o aktualne info w przypadku gdy gwarancja nie ma znaczenia.

Za pół roku kończy mi się gwarancja więc mógłbym doposażyć auto w hak elektryczny ale pytanie gdzie to można zrobić i za ile.

Hak kup używany, mi okazyjnie udało się kupić za 700 zł, moduł, wiązka, parametryzacja i kodowanie. Łącznie koszt doposażenia to około 2400 zł z robocizną w DES Auto w Gdańsku na ul. Sandomierskiej

1100 zł
https://allegro.pl/oferta/elektryczny-h ... 7606446964
Awatar użytkownika
kubi
Forek
Silnik: 2.0 TSI 190
Has thanked: 2 times

Post autor: kubi »

A w Warszawie ktoś już montował hak? Auto w leasingu i na gwarancji i z tego co przeczytałem do tej pory to zostaje mi tylko ASO na nowych częściach- czyli :x :x :x drogo..
Chyba, że ktoś przerabiał temat w takiej konfiguracji (leasing/gwarancja) z pominięciem ASO albo chociaż taniej, ale przy zachowaniu gwarancji? bo rozumiem DES= utrata gwarancji?
Z tego co mi wiadomo to brak u mnie "przygotowania pod montaż haka", ale jeszcze będę dzwonić do salonu upewnić się bo do wlepki w bagażniku się nie dokopałem, a jedyny vin decoder który mi działał (carinfo.kiev) już nie działa.
Awatar użytkownika
Charls
Junior Admin

ELDAR zrobi za połowę ceny i ma autoryzację Cupry, więc dla kilku tysięcy warto udać się pod Kraków
Awatar użytkownika
kubi
Forek
Silnik: 2.0 TSI 190
Has thanked: 2 times

Post autor: kubi »

Charls pisze: 31 sie 2024, 12:34 Muszą mieć autoryzację Cupry inaczej Cupra nie zaktualizuje Ci wyposażenia o kod PR. Niektóre warsztaty się chwalą że robią kodowanie i parametryzację online i że to wystarczy ale to nieprawda.
Czyli ten post (który zresztą jest Twoim postem :) ) nie dotyczy Eldar'u i można do nich pojechać bez utraty gwarancji? Na ich stronie jest "Kodowanie online bez utraty gwarancji.", ale nic o autoryzacji Cupry nie ma. Dopytuje bo leasing, który posiadam jest tak naprawdę formą najmu i po okresie zobowiązania będę zwracać pojazd do leasingodawcy i nie chce sobie narobić kłopotów, a tym bardziej być zmuszonym do wykupu pojazdu z leasingu. A za "dychę", którą krzyczą sobie serwisy ASO za montaż haka to już realnie kupuję CAŁE auto z hakiem i "nabitą" klimą :lol:
Awatar użytkownika
Charls
Junior Admin

Wówczas nie miałem wiedzy, że ELDAR ma autoryzację Cupry
https://eldar-sklep.pl/uslugi-warsztatowe/