Ceramika
Ceramika
Czy ktoś z Was ma u siebie ceramikę? Jak to się sprawdza w praktyce i zainwestowalibyście jeszcze raz ?
-
- Formenciarz
- Silnik: 2.0 TSI VZ 310
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 14 times
Re: Ceramika
U siebie mam ceramikę i PPF na froncie i tylnym zderzaku. Ogólnie auto łatwiej się myje , też trudniej się brudzi także według mnie warto.
Cupra Formentor VZ STAGE1 + ic do88 431KM 546NM
U siebie mam HYPERNITY SH COATING od Fxa. Cudów nie ma - auto trzeba dalej myć ... no ale po umyciu afekt jest bardzo fajny. Pięknie się szkli a kolor jest głęboki. Tak jak kolega wyżej napisał, zdecydowanie łatwiej się myje ... a auto nawet jak się trochę przybrudzi - to dalej się świeci
Dostałem ceramikę w "gratisie". Ku mojemu zaskoczeniu po 4 miesiącach w porządku się zachowuje, więc nie jest to najtańszy szrot, nałożony bez umiejętności, tylko porządna robota. Szacunek dla chłopaków z Biacomex Białystok.
VZ 310KM
W moim przypadku zaprzyjaźniona firma z dealerem nałoży bezbarwną folię full front (zderzak, reflektory, maska, błotniki, słupki a, nadszybie, lusterka) + progi, tylna część zderzaka.
Odnośnie ceramiki to tylko przypomnę dla tych, którzy nie wiedzą. Nie myjcie na myjniach bezdotykowych pierwszym programem. Tylko czystą wodą a najlepiej zdemineralizowaną.
A jeśli myjecie pod domem to sprawdźcie czy wasza chemia nadaje się do ceramiki.
Odnośnie ceramiki to tylko przypomnę dla tych, którzy nie wiedzą. Nie myjcie na myjniach bezdotykowych pierwszym programem. Tylko czystą wodą a najlepiej zdemineralizowaną.
A jeśli myjecie pod domem to sprawdźcie czy wasza chemia nadaje się do ceramiki.
Jak Cię to wyszło finansowo? Zastanawiam się nad ceramiką albo folią, jak już dowiem się, kiedy będzie samochód do odbioru.
w przybliżeniu, 6500 brutto za całość
za ceramikę chcieli 3700 brutto
ceramika nie chroni jednak przed kamieniami
spoko opcja jest tez twardy wosk, koszt nie przekracza raczej 600zl a mocno ulatwia mycie, wiadomo nie jest to ceramika, ale tez w moim przypadku na paru autach w zupelnosci wystarczalo na ok rok mycia na bezdotykowych.
Ktoś jeszcze przerabiał ceramikę na macie? U mnie tak średnio to wychodzi - zostają kropelki wody po myciu których cienie widać po wyschnięciu - jedyne wyjście to wysuszenie powierzchni mikrofibrą...
Formentor VZ