Pamiętaj żeby to włączać od razu po odpaleniu auta.zajacp1 pisze: 24 sty 2025, 11:24 Ja poliftem przejechałem ok 5000km i do dziś nie nauczył się nawet na fotelu kierowcy. :/
Podgrzewane fotele automatycznie
-
- Formenciarz VZ5
- Silnik: 2.0 TSI 190
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 25 times
Re: Podgrzewane fotele automatycznie
2.0 190 koni
Silikonowa obudowa kluczyka
-
- VIP
- Cupra: Formentor
- Silnik: FL 1.5 eTSI mHEV 150
- skrzynia: DSG-7
- Been thanked: 3 times
Jak to jest później z tą nauką - załóżmy, że przy -2 włączam sobie na 2 poziom ogrzewania, a po 5 minutach chcę zejść na 1 - to też będzie ogarniać, czy to jest po prostu nauka na zasadzie "aha, jak przy włączeniu jest -10 stopni to włącza grzanko na 2"?
-
- Formenciarz VZ5
Instrukcja opisuje to ciekawie, każąc jeździć ciągle na 3 z tym, że należy te poziomy zmieniać
Jeżdżąc na 3 u mnie jest tak, że to nie grzeje non stop w maxa. Czasem na 2 bywa chwilowo cieplej niż na 3. Ja to rozumiem tak, że auto reguluje temperaturę podgrzewania w zależności od temperatury zewnętrznej.

Jeżdżąc na 3 u mnie jest tak, że to nie grzeje non stop w maxa. Czasem na 2 bywa chwilowo cieplej niż na 3. Ja to rozumiem tak, że auto reguluje temperaturę podgrzewania w zależności od temperatury zewnętrznej.
2.0 190 koni
- Endrju
- VIP
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 88 times
Też mi się tak wydaje że moc grzania uzależniona jest od tem zewnętrznej, skoro można ustawiać nawet progi . A jeśli chodzi o uczenie się systemu to zajęło to mu ok tygodnia ale za każdym razem wsiadając do auta uruchamiałem grzanie fotela.
-
- Formenciarz VZ5
Ja też od razu włączam i po zresetowaniu się z pozycji AUTO, póki co nawet kreska postępu się nie zaczerwieniła 

2.0 190 koni
- Endrju
- VIP
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 88 times
To nie wiem u mnie działa bez problemu. Nawet dzisiaj sprawdzałem to po wyłączeniu włączyłem ręcznie to pojawił się napis że znowu się uczy ale po wyłączeniu znowu ręcznie pojawiła się znowu litera A złota czyli działa w automacie.
- Mortal_Sins
- Formenciarz
- Silnik: 1.5 TSI 150
- Been thanked: 2 times
Ja zauważyłem jedną tendencję, a mianowicie zalogowanie profilem kierowcy oraz połączenie z aplikacją MyCupra.
Raz w garażu podziemnym samochód postał chwilę i zgubił informacje nt. Mojego profilu, i po 5 minutach krzyknął żebym się ponownie zalogował. Z lenistwa oczywiście pominąłem to logowanie i przez 2 tygodnie zastanawiałem się, dlaczego nie grzeje mi automatycznie fotela (skoro działało bez zarzutu do tej pory?).
Po ponownym zalogowaniu się do profilu samochodu zaczęło działać i działa bez zarzutu do tej pory
Raz w garażu podziemnym samochód postał chwilę i zgubił informacje nt. Mojego profilu, i po 5 minutach krzyknął żebym się ponownie zalogował. Z lenistwa oczywiście pominąłem to logowanie i przez 2 tygodnie zastanawiałem się, dlaczego nie grzeje mi automatycznie fotela (skoro działało bez zarzutu do tej pory?).
Po ponownym zalogowaniu się do profilu samochodu zaczęło działać i działa bez zarzutu do tej pory

#1: Audi A6 C8 2023, 35TDI
#2: Cupra Formentor 2023, 1.5 TSI
-
- Formenciarz VZ5
Coś u mnie z tym zapamiętywaniem jest nie tak. Włączam ogrzewanie za każdym razem i w ogóle nie ma postępu zapamiętywania. Ok, może krótkie odcinki, ale wczoraj pojechałem w trasę, 2.5h jazdy i kreska zapamiętywania nie powiększyła się o milimetr. Przed zresetowaniem się, do pozycji auto doszło dość szybko.
2.0 190 koni
-
- Formenciarz
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 10 times
U mnie jest to samo. Wygląda tak jakby funkcja zapamiętywania nie działała choć jest napisane, że zapamiętujeSlavek pisze: 15 lut 2025, 08:12 Coś u mnie z tym zapamiętywaniem jest nie tak. Włączam ogrzewanie za każdym razem i w ogóle nie ma postępu zapamiętywania. Ok, może krótkie odcinki, ale wczoraj pojechałem w trasę, 2.5h jazdy i kreska zapamiętywania nie powiększyła się o milimetr. Przed zresetowaniem się, do pozycji auto doszło dość szybko.
-
- Formenciarz VZ5
Otóż toAkino pisze: 15 lut 2025, 12:50U mnie jest to samo. Wygląda tak jakby funkcja zapamiętywania nie działała choć jest napisane, że zapamiętujeSlavek pisze: 15 lut 2025, 08:12 Coś u mnie z tym zapamiętywaniem jest nie tak. Włączam ogrzewanie za każdym razem i w ogóle nie ma postępu zapamiętywania. Ok, może krótkie odcinki, ale wczoraj pojechałem w trasę, 2.5h jazdy i kreska zapamiętywania nie powiększyła się o milimetr. Przed zresetowaniem się, do pozycji auto doszło dość szybko.

2.0 190 koni