Dziś dotarła czarna kostka OBD11, do tej pory mialem tylko białą do VAG, teraz jest mozliwość skanowania BMW, Mini, Toyoty itd.... Pierwszy "nie-VAG" skanowany przeze mnie nie spodziewałem się że w aucie bez CAN a na K-line będą aplikacje no ale jak wiadomo człowiek uczy się całe życie. Na marginesie Toyota skanowana pierwszy raz od 2017 roku i zero błędów
Simos Tools.
Posiadaczom sterowników ECU Simos, tak więc VZ 310 i chyba 245 koni polecam darmową apkę do logowania parametrów silnika/skrzyni/haldexu,
wszystkich w tym samym czasie w trybie high speed, pomiar co 30-40ms, 25-30Hz a w trybie specjalnym nawet częściej.
Konieczny dedykowany interfejs J2534, można poskładać samodzielnie, wykorzystując ESP32, driver CAN SN65HDV230, oraz przetworniczkę DC/DC 12-24V/3V3.
Poskładałem osobiście jeden działa rewelacyjnie.
Z ciekwaości podłączyłem SimosTool do Mazdy CX3 2017 gdzie jest sterownik ECU Mitsubishi.
Działa, loguje parametry w trybi HighSpeed, może nie wszystkie jak dla VAG ale działa.
Oznacza to, że apka i interfejs może być przydatny we wszystkich wersjach silnikowych Cupry.
Przykłądowe zdjęcie online z monitoringu DSG w Cuprze.