Ubezpieczenie FORMENTORA

Dział poświęcony poradom prawnym, ubezpieczeniom i wszystkim co związanym z pytaniami o wszelkiego rodzaju przepisy
Damianowi
Formenciarz
Cupra: Formentor
Silnik: FL 2.0 TSI 204
skrzynia: DSG-7

Re: Ubezpieczenie FORMENTORA

Post autor: Damianowi »

Ok, dziękuję za odpowiedz :)

Tylko nie wiem dlaczego, ale w mubi niema w ogóle opcji z tym silnikiem 2.0 204 KM i wycena była wstępnie dla tego 265 KM - myślicie, że realnie byłaby coś niższa ta wycena pod jednak trochę słabsze auto? Trochę to dziwne bo i w przedlifotowym był ten silnik w wersji 190KM i to żadna nowość...
alfiorz
Formenciarz VZ5 BAT
Silnik: 2.0 TSI VZ 310
Has thanked: 45 times
Been thanked: 146 times

Post autor: alfiorz »

Zapytaj też w salonie, ja dostałem 3 propozycje do wyboru i mubi nie miało startu (ale auto w leasingu). Oni mają ubezpieczenia kupowane pakietowo wg innych stawek, rabatów itd. i może się okazać, że będzie taniej lub lepiej za te same pieniądze niż na mubi.
Akino
VIP
Cupra: Formentor
Silnik: 2.0 TSI 190
skrzynia: DSG-7
Has thanked: 49 times
Been thanked: 34 times

Post autor: Akino »

alfiorz pisze: 20 sie 2025, 12:23 Zapytaj też w salonie, ja dostałem 3 propozycje do wyboru i mubi nie miało startu (ale auto w leasingu). Oni mają ubezpieczenia kupowane pakietowo wg innych stawek, rabatów itd. i może się okazać, że będzie taniej lub lepiej za te same pieniądze niż na mubi.
Dealer to dobry pomysł. Maja tak zwane umowy generalne, które różnią się od OWU i czasami potrafią zaskoczyć klienta dobra ofertą.
Damianowi pisze: 20 sie 2025, 11:35 Tylko nie wiem dlaczego, ale w mubi niema w ogóle opcji z tym silnikiem 2.0 204 KM i wycena była wstępnie dla tego 265 KM - myślicie, że realnie byłaby coś niższa ta wycena pod jednak trochę słabsze auto? Trochę to dziwne bo i w przedlifotowym był ten silnik w wersji 190KM i to żadna nowość...
Jeżeli nie mają 204 KM to oferta nie jest ważna. Może się zdarzyć, że w procesie likwidacji szkody TU się do tego przyczepi. Nie kupuj takiego ubezpieczenia. Masz 204 i ma być w polisie 204
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, przepisy, porady prawne”