Otóż planuję zakup Cupry Formentor i skłaniam się ku wersji silnikowej 2.0 TSI 204 KM... tylko do tej pory mam seata leona 1 z nieśmiertelnym 1.9 TDI (ARL) i trochę się obawiam czy rezultat spalania mnie nie wyrwie z butów? Bo obecnie 2.0 TDI ze względu na DPF trochę nie chciałbym brać...
Będzie to nasz pierwszy zakup fabrycznie nowego auta i mam też pytania czy jest coś czego nie wzięliście (opcja) i teraz byście do tego dołożyli jednak?
Ja obecnie mam to ułożone tak, żeby wziąć 2.0 TSI 204 KM 4WD i z opcji:
- lakier metaliczny Magnetic Tech
- Pakiet promocyjny Black Edition ("Pakiet zawiera w sobie elementy pakietu Edge: bezkluczykowy dostęp do auta, elektryczne podnoszenie klapy bagażnika, alarm, kamera cofania, a także reflektory Matrix LED ULTRA i zawieszenie DCC" i 19" alufelgi ARTIC)
- Pakiet INTELLIGENT DRIVE +IAP
- Pakiet DYNAMIC DESIGN
- 18" koło dojazdowe
Jest też wymieniona tam tapicerka dynamica czarna, ale to 0zł
Myślę tu, żeby dobrać jeszcze hak, bo mam w sumie obecnie bagażnik rowerowy na hak.
Myślę, że to w miarę kompletna konfiguracja i nie ma tu raczej ewidentnie jakiegoś byka, że bez tego auto wiele traci?
Odnośnie co do spalania to chyba w trasie jadąc rozsądnie krajówką tego 9 nie przekroczy a nawet i mniej niż 8 wyjść może? Zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie się nauczyć tego silnika, jeździć płynnie, ale chyba jak najbardziej realne? Na krajówce raczej i tak te 120 max, bo i potencjalne mandaty coraz wyższe
Ogólnie byłem na jeździe próbnej w zeszłym tygodniu 1.5 eTSI, a teraz myślę żeby w tym tygodniu się umówić na jazdę tym 2.0 TSI i jak się wszystko ładnie zepnie to do końca miesiąca złożyć zamówienie.
Powiem szczerze, że mam też ofertę na 2.0 TDI bo z tym pakietem promocyjnym black edition wychodzi praktycznie tyle co ten 1.5 eTSI tak samo wyposażony (w 1.5 tego pakietu nie uświadczysz, a ja bym i tak chciał te światła matrycowe, a żona kamery 360* więc i tak byśmy do nich dołożyli), czyli zgodnie z cennikiem 2.0 TSI powinien być 12k droższy, a to już realnie byłoby naprawdę przyjemne w jeździe autko... bo i moc fajna i napęd na 4